Puur Polder

 

 


Wijnen

Wijngaard Maronesse; Een familiebedrijf waar men in 2004 min of meer als hobby mee is begonnen, maar inmiddels is uitgegroeid tot een echte wijngaard met zeer gepassioneerde eigenaren. Van druif tot in de fles, alles wordt met liefde begeleidt en gepassioneerd over verteld. Een mooie aanwinst voor de polder en zeker het bekijken en proeven waard. U bent meer dan welkom in Marknesse! www.maronesse.nl

Bij het Puur Poldermenu adviseren wij altijd een passend wijntje vanuit de wijngaard.


De wijnen die Maronesse momenteel op voorraad heeft zijn;

Johannitter 2009; een wijn met een frisse en fruitige smaak, verkrijgbaar in een echt droge variant en iets zoetere en zachte witte wijn.

Misty 2008; gemaakt van de Johannitterdruif, zacht van smaak met een licht zuurtje en een klein zoetje. Een mooie zomer wijn.

Cuvee; een heerlijke licht zoete wijn die makkelijk drinkbaar is. Bekroond tijdens de nationale keuring in 2009 met een winkeurzegel.

Polderlicht 2009; een mooie zuivere zoete wijn met natuurlijke suikers. Perfect voor de liefhebbers van een zoete wijn, mooi in balans met een zacht zuurtje. De

Blokzieliger 2009; een zoete witte wijn gemaakt van de Cabernet Cortis druif. Meestal geeft deze druif een rode wijn, maar door het snelle proces van het persen heeft deze wijn zich geuit in een witte variant. Een aparte wijn, mooi zoet met een fruitige geur.

Solaris 2009; Een wijn met een rijk gehalte aan natuurlijke suikers, voor de echte zoete liefhebber, maar vooral als dessert wijn.

Middagzon 2009;
een droge rosé met veel geur en een smaak van mooi fruit voor de echte liefhebber die zich goed laat combineren met een diner.

Polderparel 2009; een parel van een wijn te vergelijken met een Prosecco. Licht zoet en mousserend, een feestelijke wijn perfect passend bij een feestelijke gelegenheid of voorafgaand aan een heerlijk diner.

Pinot 2009; een fruitige rode wijn met de geuren van rood fruit. Makkelijk drinkbaar en goed passend bij een barbecue en gegrilde gerechten.

Avondrood 2008; een op houten vaten gerijpte wijn, licht geurend naar vanille, eikenhout en zwartfruit. Een goed stuk vlees of krachtige kaas laat zich hierbij goed combineren.